Aktivni z nami
Andrej Pirc

Andrej Pirc

Žiga Savnik

Žiga Savnik

Aikido

Andrej Pirc


2. Dan - Diplomiran športni pedagog

Njegov prvi šport je bilo plavanje. Aktivno je plaval 14 let, v tem obdobju je bil nosilec državnega rekorda, večkratni državni prvak in tudi reprezentant. Po končani plavalni karieri se je začel ukvarjati z aikidom. V sezoni 2001/2002  je začel v Kranju, kmalu zatem pa je zamenjal klub in se pridružil članom Shodokan doja pod vodstvom sensei-ja Matjaža  Dobravca. V Shodokan doju se je spoznal z aikikai aikidom. Leta 2005 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu. 2006/2007 je  ŠD Aktivček v sodelovanju s Shodokan dojom pričel s treningi aikida tudi v Kranju.  2007/2008 je prevezel treninge začetne skupine  v Ljubljani. Vodi treninge v Kranju. Leta 2009 je bil na inštruktorskem seminarju v Chicagu. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2010 pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude, 6. DAN. Aprila 2014 je uspešno opravil izpit za 2. DAN pod vodstvom Seansei-a Martina Katza, 5. DAN.

Žiga Savnik


2. Dan - študent FOV

Najprej se je ukvarjal s plavanjem in karatejem. Po daljšem premoru od športa je v sezoni 2001/2002 začel trenirati aikido v Kranju. Skupaj z Andrejem sta zamenjala klub in odšla k sensei-ju  Matjažu Dobravcu. Tudi Žiga se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu.  Leta 2008 je bil na inštruktorskem seminarju v San Diegu. Ko smo leta 2006 začeli s treningi v Kranju je začel z delom začetnih skupin. Še vedno vodi treninge v Kranju. Leta 2009 je bil na inštruktorskem seminarju v Chicagu. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2010 pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude, 6. DAN. Leta 2012 se je udeležil mednarodnega seminarja v Dubaju. Aprila 2014 je uspešno opravil izpit za 2. DAN pod vodstvom Sensei-a Martina Katza, 5. DAN.

Branka Pirc

Branka Pirc

Andrej Pirc

Andrej Pirc

Plavanje

Ga. Branka Pirc

Trener plavanja

V svoji plavalni karieri je bila nosilka državnega rekorda na 800 prosto. Bila je tudi večkratna državna prvakinja. Kasneje se je odločila za poklic trenerja, ki ga je uspešno opravljaja več kot 30 let. Skozi njeno šolo je šlo mnogo državnih prvakov, državnih rekorderjev in članov državne reprezentance. Naj omenimo le nekaj najbolj znanih plavalcev, katere je trenirala in so kasneje osvajali tudi najvišja mesta v svetovnem merilu: Sara Isaković (bila je srebrna na OI v Pekingu), Borut Petrič (evropski prvak na 400 prosto - Split 1981), Marko Milenković (16. mesto na OI), Aleš Aberšek (prvi Slovenec pod 2.00 na 200 delfin in 2. na mediteranskih igrah),Tanja Blatnik (zmagovalka na 800 prosto na svetovnem pokalu) ter še mnogo drugih. Po končani karieri si je vzela čas in deli znanje ter je tudi aktivna z nami.


Andrej Pirc

Diplomiran športni pedagog, učitelj plavanja

V svoji plavalni karieri je bil večkratni državni prvak v mlajših kategorijah. Kot mlajši pionir C (mlajši od 8 let) je odplaval državni rekord na 100m delfin. Občasni reprezentant. Po končani plavalni karieri je delal v plavalnem klubu Kamnik in učil pri šoli plavanja Narf. Svoje znanje plavanja je izpopolneval tudi v Ameriki. Leta 2002 se je udeležil kampa na Floridi, kjer je treniral plavalce stare od 10 do 16 let. Od leta 2005 se je zopet aktiviral in začel nastopati na masters tekmovanjih. Barve Slovenije je zastopal na Masters Olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstev. Na zadnjih masters OI je osvojil eno srebrno in eno bronasto kolajno. Iz svetovnih in evropskih prvenstev pa se je vedno vračal s kolajnami.

website by msjr | 2008 - 2022